Lange tochten

Voor deze tocht zal het schip rond 19.00 uur de kade verlaten. Na de Roompot sluis te zijn gepasseerd zet de bemanning koers naar een wrak. Hiervoor hebben ze de beschikking over diverse navigatie apparatuur om deze op te sporen.

Aangezien het enkele uren varen is, heeft u de gelegenheid om even te rusten op een bed alvorens te gaan vissen. Op de bodem van de Noordzee liggen enorm veel wrakken waarop kan worden gevist. De bemanning heeft al heel veel ervaring opgedaan met wrakvissen en brengt u naar de betere en grotere wrakken.

Kabeljauw is eigenlijk een alles eter, maar zeepieren of mesheften zijn toch wel de favoriet. Zorg ervoor dat de haak goed vol is met aas. Hoe beter het aas aanbod, hoe groter de kans is dat je iets vangt. Ook vissen met een pilker of verenpaternoster behoort zeker tot de mogelijkheden. Laat u vooral adviseren door de bemanning aan boord.

Aangekomen bij het wrak (het is dan al donker) zorgt de schipper ervoor dat het schip driftent over het wrak heen gaat, zodat iedereen gelijke kansen heeft om een vis te vangen. Na het signaal van de boot, laat u de onderlijn tot op de bodem zakken. Als er veel vis op het wrak zit, zult u vanzelf merken wanneer u een aanbeet heeft. De gehele nacht ka er worden door gevist. (Afhankelijk van de vangsten, is het mogelijk dat er naar een ander wrak wordt gevaren.)

In de vroege ochtend zal de bemanning u voorzien van een ontbijt. Na het ontbijt kunt u weer verder vissen. Ook de lunch zal niet worden overgeslagen. De bemanning zal het schip rond gaan met de vraag wat u tussen de middag wil nuttigen, zodat u zolang mogelijk kan doorvissen.

Tussen 14.00 uur en 15.00 uur zal de terugreis gaan aanvangen. Afhankelijk van hoe ver we van de thuis haven zijn. Tijdens de terug vaart zal de warme maaltijd voor u klaar staan. U kunt dit op uw gemak op eten. Na het eten kunt u uw visspullen opbergen en uw gevangen vis aan boord schoonmaken. De gevangen vis mag u mee naar huis nemen. Om de nabij 18.30 uur zullen we terug zijn in de haven.

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo,
kunnen wij u helpen?