Visserij info Wrakvisserij

Voor deze tocht zal het schip uiterlijk 06.00 uur de kade verlaten. Na de Roompot sluis te zijn gepasseerd zet de bemanning koers naar een wrak. Hiervoor hebben ze de beschikking over diverse navigatie apparatuur om deze op te sporen.

Op de bodem van de Noordzee liggen enorm veel wrakken waarop kan worden gevist. De bemanning heeft al heel veel ervaring opgedaan met wrakvissen en brengt u naar de betere en grotere wrakken.

Kabeljauw is eigenlijk een alles eter, maar zeepieren of mesheften zijn toch wel de favoriet. Zorg ervoor dat de haak goed vol is met aas. Hoe beter het aas aanbod hoe meer kans dat je iets vangt. Ook een pilker of veren paternoster behoor zeker tot de mogelijkheden. Laat u vooral adviseren door de bemanning aan boord.

Aangekomen bij het wrak zorgt de schipper ervoor dat het schip driftent over het wrak heen gaat., zodat iedereen gelijke kansen heeft om een vis te vangen. Na het signaal van de boot laat u de onderlijn tot op de bodem zakken. Als er veel vis op het wrak zit, zult u vanzelf merken wanneer u een aanbeet heeft.

De laatste tijd zien we ook andere vissoorten naast de makreel, steenbolk en wijting op de wrakken. Koolvis, pieterman, pollak en rode poon zijn de vissoorten die we ook meer zien. Kortom, het is altijd een verassing wat er wordt gevangen.

Uw gevangen vis kunt u aan boord schoonmaken en mag u aan het einde van de visdag mee naar huis nemen. Om de nabij 18.00 uur zullen we terug zijn in de haven.

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u gebruik maken van het contact formulier.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo,
kunnen wij u helpen?